Stichting Historisch Charlois

Dreams of Hope - Oorlogsdagboek van Miep Bravenboer

Miep Bravenboer was 17 jaar toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Zij woonde in die tijd met haar vader, moeder en zus op Charlois aan de Boergoensevliet 73. In de periode januari 1943 tot en met juli 1943 en van april 1945 tot en met december 1945 houdt Miep een dagboek bij.
De dochter van Miep Bravenboer, Johanna Beilby (meisjesnaam Joke Wisselink) heeft een Engelse versie van het dagboek geschreven en uitgebracht onder de titel 'Dreams of Hope', vrij vertaald 'Dromen vol verwachting'.
Lees meer over het oorlogsdagboek van Miep Bravenboer.....

Het Rotterdams ABC

Rotterdammers? Mooiste volk ter wereld! Het Rotterdamse taaltje? Klinkt ook al zo lekker. Rotterdamse humor? De leukste die er is. Althans volgens het boekje ‘Rotterdams ABC’, dat de bekende Overschiese auteur en uitgever Herco Kruik samenstelde.
Lees meer over Het Rotterdams ABC.....

Roovers' foto's zetten Rozenburg
in historische schijnwerper

De Rotterdamse fotograaf Jan Roovers reed op zijn brommertje vaak naar omringende steden en dorpen om deze tot in detail vast te leggen op het gevoelige celluloid. Ook tufte hij naar de toen zelfstandige gemeente Rozenburg, die sinds 2010 een wijk van Rotterdam is.
In het fraaie fotoboek ‘Roovers op Rozenburg’ heeft Anneke Boskma-de Zoete een prachtige brok geschiedenis vastgelegd. Ze neemt de lezer mee naar het Rozenburg van voor 1960 en maakt met hen aan de hand van foto's van Jan Roovers een wandeling door het gebied.
Lees meer over ‘Roovers op Rozenburg’.....

Rivaliteit Amsterdam-Rotterdam
in boek ‘De ijzeren eeuw’

Verhalen over de rivaliteit tussen 010 en 020 waren in 1883 voor de Portugees Romalho Ortigao al reden er over te publiceren. De schrijver en journalist bracht toentertijd een bezoek aan de wereldtentoonstelling in Amsterdam en maakte van die gelegenheid gebruik om zich uitgebreid in ons land te verdiepen. Hij liet het niet bij het nalopen van de reisgidsen, maar legde contacten met collega's van Nederlandse kranten en maakte deels via hen weer afspraken met allerlei mensen. Per spoor trok hij erop uit.
Lees meer over ‘De ijzeren eeuw’.....

Meer boekbesprekingen - Naar volgende pagina [2]


Afbeelding voor de layout
Afbeelding voor de layout
Facebook icoon
Afbeelding voor de layout
Witte lijn
Contact
Afbeelding voor de layout
Afbeelding voor de layout
Adres:
Wolphaertsbocht 105
3082 AG Rotterdam

Bankrekening:
NL 72 INGB 0651 6424 93

Telefoon:
010-480 66 18

E-mail:
info@historisch-charlois.nl

Openingstijden:
zaterdag en zondag
van 13.00 tot 17.00 uur
(op feestdagen gesloten)
Afbeelding voor de layout
Witte lijn
Afbeelding voor de layout