Stichting Historisch Charlois

In ons pand in de voormalige Charloische Apotheek hebben wij meerdere expositieruimtes ingericht, verdeeld over de begane grond en twee verdiepingen.

De tweede verdieping wordt momenteel verbouwd tot bezoekersruimte voor genealogie en een openbare bibliotheek.

Op de eerste etage is een stijlkamer van rond 1900 te bezichtigen en een washok en keuken uit de jaren 50 van de vorige eeuw.
De stijlkamer, ook wel Oudheidkamer genoemd, staat model voor een kamer van beter gesitueerde mensen, zoals dominee, notaris en dokter. In die ruimte zijn enkele bijzonder fraaie objecten te zien: een haard met winter- en zomerstand, een buffetkast en een harmonium (traporgel) uit 1899.

In de expositieruimte op de begane grond gaat u terug in de tijd met een kijkje in een schoolklas uit de jaren 30. En langs de wanden ziet u een aantal vitrines met voorwerpen uit vroeger tijden. De vitrines zijn zoveel mogelijk thematisch ingericht. Hier kunt u onder andere onze Statenbijbel (1637) bewonderen.

Fototentoonstelling

Een groot deel van de ruimte op de begane grond is bestemd voor onze doorlopende fototentoonstelling, die vier keer per jaar van onderwerp wisselt. Met 10 fotopanelen en zo'n 350 tot 400 foto’s nemen wij onze bezoekers mee, terug in de tijd naar herinneringen uit vervlogen tijden. Een voor ons dankbaar thema omdat bij onze bezoekers op deze plek heel vaak nostalgische gevoelens worden opgeroepen.

Onze donateurs ontvangen informatie over de wisseling van de fototentoonstellingen via het kwartaalblad ‘Ons Charlois’, dat in principe ongeveer gelijk met de opening van de nieuwe foto-expositie verschijnt.
‘Ons Charlois’ verschijnt begin maart, juni, september en december.

Ook via de media en het verzenden van digitale nieuwsbrieven geven wij zoveel mogelijk bekendheid aan het tentoonstellingsthema.

Wilt u ook tijdig op de hoogte worden gesteld van de wisseling van onze fototentoonstelling? Wordt dan donateur van onze stichting voor een minimale bijdrage van slechts 12,00 euro per jaar *).
U ontvangt dan ook viermaal per jaar ons tijdschrift en jaarlijks de jaarkalender met foto’s van Charlois van vroeger.

Entree

De toegang tot al onze expositieruimtes is geheel gratis.

De ruimtes op de eerste etage zijn bereikbaar per trap of traplift.

Openingstijden:
Alle zaterdagen en zondagen van 13.00 - 17.00 uur, met uitzondering van feestdagen.

Adres:
Wolphaertsbocht 105
3081 AG Rotterdam

Telefoon: 010-480 66 18

*) De minimale bijdrage voor buitenlandse donateurs is hoger in verband met de verzendkosten van het kwartaalblad ‘Ons Charlois’.

Afbeelding voor de layout
Afbeelding voor de layout
Facebook icoon
Afbeelding voor de layout
Witte lijn
Contact
Afbeelding voor de layout
Afbeelding voor de layout
Adres:
Wolphaertsbocht 105
3082 AG Rotterdam

Bankrekening:
NL 72 INGB 0651 6424 93

Telefoon:
010-480 66 18

E-mail:
info@historisch-charlois.nl

Openingstijden:
zaterdag en zondag
van 13.00 tot 17.00 uur
(op feestdagen gesloten)
Afbeelding voor de layout
Witte lijn
Afbeelding voor de layout