Stichting Historisch Charlois

RTM en 50 jaar Metro

De expositie start op 2 december 2017 en loopt drie maanden.

De Rotterdamse metro is het metronetwerk in de Stadsregio Rotterdam. De exploitatie is in handen van de Rotterdamse Elektrische Tram (RET). Het is het oudste en grootste metronetwerk van Nederland. Met ongeveer 300.000 passagiers per dag is het na de Brusselse metro het drukste metronetwerk van de Benelux. De eerste lijn werd op 9 februari 1968 geopend. Sindsdien is het metronetwerk uitgegroeid tot 5 lijnen met een totale lengte van 78,3 kilometer, waarvan 17,7 ondergronds en 8,5 als sneltram is uitgevoerd.

Noord-Zuid lijn

De eerste metrolijn, Noord-Zuidlijn genoemd, was tevens de eerste van Nederland, en bij de opening een van de kortste metrolijnen ter wereld: slechts 5,9 kilometer tussen het station Rotterdam Centraal en het winkelcentrum Zuidplein op de linker Maasoever. Op 9 februari 1968 openden prinses Beatrix en prins Claus in het bijzijn van toenmalig burgemeester Wim Thomassen en RET-directeur drs. C.G. van Leeuwen de metrolijn op het Centraal Station met een rit naar Zuidplein. Met de bouw van de lijn, die ruim zeven jaar duurde, was een bedrag van 170 miljoen gulden (ruim 77 miljoen euro) gemoeid, plus twintig miljoen gulden (negen miljoen euro) aan bijkomende werken. Om de Rotterdammers kennis te laten maken met dit nieuwe vervoermiddel, mocht iedere inwoner eenmaal een gratis ritje maken met de metro. Het belangrijkste kunstwerk was de tunnel onder de Nieuwe Maas. Deze tunnel (de tweede ondertunneling van de Maas na de Maastunnel voor het auto-, fiets- en voetgangersverkeer) werd gebouwd door middel van geprefabriceerde tunnelstukken die werden afgezonken. De tunnelstukken (caissons) werden gebouwd bij de Leuvehaven en daarna naar de juiste plek gevaren. Het traject van Rotterdam Centraal tot aan de Maas werd in openbouwputten gerealiseerd. Weena, Hofplein en Coolsingel waren hierdoor jarenlang onbegaanbaar. Het gedeelte van de eerste lijn loopt door Rotterdam-Zuid geheel bovengronds over een viaduct. De stroomvoorziening met een elektrische spanning van 750 Volt gelijkstroom geschiedt via een derde rail-systeem. In 1970, twee jaar na de opening, werd de lijn over het viaduct verlengd van Zuidplein tot Slinge.

De expositie is gratis te bezoeken op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur in de Oudheidkamer, Wolphaertsbocht 105. Groepen kunnen op een afgesproken tijdstip terecht via 010-4806618 of na afspraak per Contactformulier.

Vanaf 2 december 2017 tot en met begin maart 2018.

 


Klik op de foto om een kleine fotoselectie bekijken.

Afbeelding voor de layout
Afbeelding voor de layout
Facebook icoon
Afbeelding voor de layout
Witte lijn
Contact
Afbeelding voor de layout
Afbeelding voor de layout
Adres:
Wolphaertsbocht 105
3082 AG Rotterdam

Bankrekening:
NL 72 INGB 0651 6424 93

Telefoon:
010-480 66 18

E-mail:
info@historisch-charlois.nl

Openingstijden:
zaterdag en zondag
van 13.00 tot 17.00 uur
(op feestdagen gesloten)
Afbeelding voor de layout
Witte lijn
Afbeelding voor de layout