Stichting Historisch Charlois

Het doel van de afdeling Genealogie is het verzamelen van gegevens over families, waarvan de ‘wortels’ in Charlois liggen en het adviseren en ondersteunen van mensen die zijn geÔnteresseerd in hun eigen familie en die zelf stamboomonderzoek willen doen.

In de loop van de jaren heeft onze afdeling Genealogie al veel Charloise families in kaart gebracht en er werd een uitgebreide documentencollectie opgebouwd, waaronder rouw- en trouwkaarten, genealogieŽn en andere familiepapieren, die verband houden met de geschiedenis van Charloise families.

Heeft u of uw familie op Charlois gewoond of woont u er nog en wilt u wat meer weten van uw voorouders of familienaam? Neem dan eens contact met ons op. Wellicht kunnen wij helpen met de familiegegevens die wij tot nu toe hebben verzameld.

Bezoekersruimte voor genealogie

Een deel van ons pand, de voormalige Charloische apotheek aan de Wolphaertsbocht, wordt momenteel verbouwd tot bezoekersruimte voor genealogie en een bibliotheek. De bezoekersruimte wordt voorzien van twee computers, waarvan onze bezoekers gebruik kunnen maken bij de uitvoering van hun ‘eigen’ stamboomonderzoek.
Op verzoek verlenen wij hierbij graag advies en ondersteuning.

Contact

Heeft u een vraag voor onze afdeling Genealogie of wilt u advies over de start van een eigen stamboomonderzoek, neem dan gerust contact op met Piet Wessels, onze contactpersoon/genealogie.
Hij is bereikbaar via e-mail: Afdeling Genealogie SHC of via telefoonnummer 010-429 39 36.

Documentencollectie

Wij willen onze documentencollectie graag verder uitbreiden. Het gaat om rouw- en trouwkaarten, genealogieŽn en andere documenten over Charloise families.
Als u dit soort documenten in privťbezit heeft, dan zouden wij daarvan graag een kopie of scan willen maken. Ook genealogieŽn, waaraan u bent begonnen en die u om wat voor reden ook niet heeft kunnen afmaken, zijn bij ons meer dan welkom.
Het zou fijn zijn als u de tijd kunt nemen om na te gaan of u onze collectie kunt aanvullen met (kopie)familiedocumenten uit uw privťcollectie.


Afbeelding voor de layout
Afbeelding voor de layout
Facebook icoon
Afbeelding voor de layout
Witte lijn
Contact
Afbeelding voor de layout
Afbeelding voor de layout
Adres:
Wolphaertsbocht 105
3082 AG Rotterdam

Bankrekening:
NL 72 INGB 0651 6424 93

Telefoon:
010-480 66 18

E-mail:
info@historisch-charlois.nl

Openingstijden:
zaterdag en zondag
van 13.00 tot 17.00 uur
(op feestdagen gesloten)
Afbeelding voor de layout
Witte lijn
Afbeelding voor de layout