Stichting Historisch Charlois

Warmlopen voor ‘75 jaar Maastunnel’

Op 14 februari 2017 is het 75 jaar geleden dat de Maastunnel - de oudste afgezonken tunnel ter wereld - zonder enig feestvertoon als oeververbinding voor voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer werd opengesteld. Het bereiken van die mijlpaal zal niet onopgemerkt blijven.
Lees meer over ‘75 jaar Maastunnel’.....

‘Oorlog in Charlois’ een aangrijpend levensverhaal

De Oudheidkamer van Charlois was dinsdag 31 maart het gastvrije onderkomen voor genodigden van uitgeverij Coolegem Media voor de presentatie van het boek ‘Oorlog in Charlois - Het levensverhaal van Piet van Dijk 1908-2001’ van zijn in Hoek van Holland wonende zoon en naamgenoot.
Soms duikt een aangrijpend familieverhaal op, zoals ‘gewone’ Rotterdammer Piet van Dijk junior dat na samenspraak met Coolegem vastlegde in het boek. Zijn vader groeide op in een doorsnee gezin aan de Boergoensevliet in Charlois. Hoewel de Tweede Wereldoorlog (10 mei 1940 - 5 mei 1945) zich leek te concentreren op het stadscentrum, ontkwam Charlois niet aan het geweld en de Duitse overheersing.
Lees meer over ‘Oorlog in Charlois’.....

Fototentoonstelling op Charlois-TV

Tijdens de opbouw van de huidige kwartaaltentoonstelling in de Oudheidkamer Charlois maakte verslaggever/cameraman Tim Slobbe opnamen voor de lokale tv-zender Charlois-TV.
Kijk hier naar TV-verslag.....

Interview over Maastunnel op Radio Rijnmond

Programmamaker/presentator Alfred Blokhuizen van Radio Rijnmond heeft een telefonisch interview gehad met Rein Wolters over de aanstaande Maastunnel-expositie die bij de Stichting Historisch Charlois te bezichtigen zal zijn (september t/m november).
Een en ander vanwege de jaarlijkse Open Monumentendagen Rotterdam, die in het weekeinde van 12 en 13 september 2015 worden gehouden.
Hier kunt u het interview beluisteren.....

Verhalen en foto's Maastunnel

Als onderdeel van de Open Monumentendagen 2015 houdt Stichting Historisch Charlois in september, oktober en november in de Oudheidkamer van het museum aan de Wolphaertsbocht 105 een speciale expositie over de Maastunnel. De samenstellers zoeken bijzondere verhalen en andere gegevens van de dan 73-jarige oeververbinding. Deze gaan gebruikt worden voor publicatie en voor het samenstellen van de tentoonstelling, die voor iedereen gratis toegankelijk zal zijn.
De Open Monumentendagen Rotterdam zijn op 12 en 13 september 2015. Verhalen en foto's zijn welkom op redactie@historisch-charlois.nl.

Oudere nieuwsberichten
Bekijk de oudere nieuwsberichten in het nieuwsarchief. Klik hier.


Afbeelding voor de layout
Afbeelding voor de layout
Facebook icoon
Afbeelding voor de layout
Witte lijn
Contact
Afbeelding voor de layout
Afbeelding voor de layout
Adres:
Wolphaertsbocht 105
3082 AG Rotterdam

Bankrekening:
NL 72 INGB 0651 6424 93

Telefoon:
010-480 66 18

E-mail:
info@historisch-charlois.nl

Openingstijden:
zaterdag en zondag
van 13.00 tot 17.00 uur
(op feestdagen gesloten)
Afbeelding voor de layout
Witte lijn
Afbeelding voor de layout